best website maker software
Mobirise

Nieuwbouw Menno van Coehoornsingel

Aan de Menno van Coehoornsingel is afgelopen oktober gestart met de bouw van dit kleine appartementengebouw in het centrum van Zwolle.

Het gebouw krijgt prachtige baksteenaccenten waarmee het aansluiting zal vinden met de overige pakhuizen in deze straatwand.

De drie appartementen krijgen elk een woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging en buitenruimte." Het gebouw krijgt prachtige baksteenaccenten "

Hoofdstraat 103 - meppel

De Menno van Coehoornsingel heette voorheen de Spinhuiswal. Dit vanwege de vrouwengevangenis iets verderop gelegen.

In deze gevangenis moesten veroordeelde vrouwen gedurende de dag handwerk verricht zoals spinnen en naaien hierdoor werd dit ook wel een spinhuis genoemd. 
Mobirise

Echter vond de burgemeester dat met de komst van het ernaast gelegen Flevogebouw de naam Spinhuiswal ongepast. Of zoals men toen beschreef "minder welluidend".

Hierdoor werd in 1941 werd de straat omgedoopt en vernoemd naar vestingbouwkundige Menno van Coehoorn, die in de 17e eeuw diverse verdedigingswerken ontwierp waaronder de IJssellinie tussen Zwolle en Arnhem.

Hiernaast/onder het krantenartikel van 4 oktober 1941.

Mobirise

Aannemer Van der Klogt uit Hasselt zal in samenwerking met Tijhaar installaties uit Vilsteren slechts enkele maanden nodig hebben om het project af te ronden. 


Hiernaast / boven de huidige situatie

© Morphique Architecten